- Traktens mat, världens öl.

Ikväll på Klompen torsdag 30/3

Naturbeteskött från Siggantorp

ölbrässerat. Potatispuré, smörstekt persiljerot

265--- Klomp ---
 

Öppen ölprovning

Varje lördag under säsong arrangerar vi öppna ölprovningar på Klompen,  tema och innehåll varierar från vecka till vecka. Vi provar alltid 6 öl under avslappnade former.
Vi startar normalt sett provningen kl 15.00 och håller på ungefär en timme. Vid avvikelser från ordinarie tider presenteras det i informationen för respektive provning.

Det är alltid drop-in som gäller på våra lördagsprovningar. Du behöver alltså inte göra någon föranmälan. Vi öppnar dörren ungefär en kvart innan provningen startar. Kommande provningar presenteras här nedanför kontinuerligt i takt med att de bokas in.
Grundpriset är 250 per person, men avvikelser kan förekomma när temat tarvar extra dyr öl. Petters lyxiga provning runt nyår är ett exempel på en provning som brukar vara dyrare än de övriga. Men vi som varit med vet precis hur bra de extra kronorna smakade!

Om du kör bil, är gravid eller bara inte är sugen på öl, så går det bra att sitta med på provningen och dricka alkoholfritt/vin/cider istället.
Priset är detsamma 250 per person.
Säg till vid betalning så fixar vi något som passar!

 

Mäster Bark är tillbaka för att prata om starkare varianter av IPA -  dubbel-ipa, eller imperial IPA som den också kallas. Vad innebär det? Mäster Bark har svar på det, och mycket mer! Kom in och lyssna, vässa din kunskaper och kanske också vidga dina smaklökar.

Tid: 15.00, dörrarna öppnar ca 15 min innan

Plats: De Klomp

Provningsledare: Magnus Bark

Pris: 250

/L

Servis
 
Belgisk öl - Ett försvarstal är den mer korrekta titeln på denna provning, då ölexperten från Vetlanda är tillbaka för att hylla den belgiska ölen. Med en härlig blanding av mörk och ljust, surt och sött berättar han varför belgisk öl är den bästa. Bland annat kommer världens bästa öl (enligt honom själv) vara med, kan ni gissa vilken?
 
Tid: 15.00 (dörrarna öppnar ca 14.45, kom i god tid)
Plats: De Klomp
Provningsledare: Samuel Trennelius
Pris: 250
 
Varmt välkomna!
/L

 

Servis