- Traktens mat, världens öl.

Ikväll på Klompen torsdag 30/3

Naturbeteskött från Siggantorp

ölbrässerat. Potatispuré, smörstekt persiljerot

265--- Klomp ---
 

Dryck på De Klomp | Fatöl

Att servera fatöl är enkelt. Att hantera en fatölsanläggning kan vara lite knepigare. Och när man som vi har mer än 40 kranar att hålla efter, gäller det att ha tungan rätt i munnen och veta vad man sysslar med. Vi lägger många timmar varje vecka på att hålla anläggningen ren och fräsch.  Allt för att garantera smak och kvalitet på vår fatöl.

Vi äger och underhåller vår ölanläggning själva. Dels för att inte vara bundna, men också för att vi vill ha 100% kontroll över vår verksamhet. Allt ifrån sortiment till kvalitetssäkring.
Två separata kylceller och två snabbkylar håller alltid ölet vid rätt temperatur.

Olika öl kräver olika förutsättningar och vi strävar alltid efter att skapa så goda förutsättningar som möjligt för respektive öl. Mer information om vår ölanläggning hittar du om du klickar på pappret här bredvid.

Notera även att olika öl tappas på olika sätt och serveras vid olika temperatur.  Vår fatöl serveras mellan 6C och 12C  beroende på ölstil. Lager, veteöl och lambic serveras kallare än t.ex en IPA eller en porter.

Vårt sortiment varierar från vecka till vecka och utöver vårt fasta bassortiment kopplar vi sällan på två fat av samma sort direkt efter varandra. På så vis håller vi sortimentet varierat och uppdaterat året runt.

Dryck på De Klomp | Flasköl

I våra kylskåp trängs moderna kreationer med klassiska ölstilar från de allra mest uppskattade bryggerierna runt om i världen. Vårt sortiment är i ständig förändring och bredden är mycket viktig för oss. Bredd betyder inte en ljus lager från varje kontinent på Klompen, utan snarare en bredd vad gäller stilar, smaker och bryggerier. Kanske hittar du inte just den IPA:n som du är van vid, men förhoppningsvis hittar du en som du gillar ännu mer.

Sedan starten 2008 har vi haft närmare 800 sorter på flaska. Allt från klassiska ölstilar från England, Belgien & Tyskland till moderna, humlestinna monster från den amerikanska västkusten. Och allt däremellan.

Vi tycker om att lagra öl på Klompen. Inget billigt nöje, men det finns så många öl som mår bra av att lagras några år, så vi kan inte riktigt låta bli.
I vår källare finns årgångslambic, lastgamla Imperial Stout och en hel del annat smaskens som gärna får stå kvar ett bra tag till.

Dryck på De Klomp | Vin

Det är inte bara öl som serveras på De Klomp! Vi kan även stoltsera  med en bred vinlista.
Med stor variation när det kommer till smak och karaktär är vår vinlista ett fullgott komplement till vårt ölutbud.

Vi erbjuder för närvarande viner från såväl gamla som nya världen. Tillverkade av både kända och mindre kända vingårdar.
Vitt, rött, rosé eller mousserande. Valet är ditt, vi hjälper dig gärna!