- Traktens mat, världens öl.

Ikväll på Klompen torsdag 30/3

Naturbeteskött från Siggantorp

ölbrässerat. Potatispuré, smörstekt persiljerot

265--- Klomp ---
 

White Guide

Vi är glada för att i gott sällskap av östgötska restauranger finnas med i White Guide.
 

Vår mat & våra råvaror

Här på De Klomp håller vi oss till genuina råvaror tillagade rättframt och utan krusiduller och med stor omsorg. Köttet har ofta sprungit omkring i östgötska hagar, och alltid i svenska. Våra ostar kommer också de från trakten. Våra kockar lagar stolt all vår mat från grunden. Fisk och skaldjur levereras från västkusten och kommer enbart från hållbart fiskade bestånd. Vi köper gärna in grönsaker och svamp från småskaliga aktörer, hör av dig till oss om du har råvaror till försäljning!

Hästkött är gott, nyttigt och billigt. Det finns dessutom i stora mängder. Majoriteten av det tjänliga hästköttet (kött från hästar som dokumenterat inte varit sjuka eller medicinerats med något skadligt för människor) går direkt till destruktion. Den hanteringen är ett slöseri med resurser. Efter hästskandaler och dåliga ordvitsar har hästköttet fått en permanent plats i vår meny. Hos oss får du alltid bra, hemlagad mat.

Vi ställer höga krav på våra köttleverantörer när det gäller djurhållning. I vår jakt på fläskkött som uppfyller våra krav hittade vi Glada Utegrisar, som idag är vår leverantör av fläskkött. 

Vilt på Klompen

Vår meny är i ständig förändring och vi är inte rädda föra att prova nya, spännande råvaror. Vi har t.ex serverat jak vid tillfälle på Klompen!
Vi arbetar mycket med olika typer av vilt och menyn följer jaktsäsongerna så långt det går.
I den mån vi serverar fågel är det nästan uteslutande vildskjutna djur som gäller. Förutom kalkonerna, som levereras av Visätter Kalkon på Vikbolandet. 

Fisk & Skaldjur

Våra musslor och all annan fisk och skaldjur levereras av K/S Knold Seafood. Ett företag som vi har haft ett nära sammarbete med från dag ett. All fisk som serveras på Klompen kommer från stabila fiskebestånd och du kan lita på att vår fisk och våra skaldjur aldrig är rödlistade.

Om Regional Matkultur & Östgötamat

I Regional matkultur Östergötland finner du lokala producenter och mathantverkare som arbetar med råvaror från hela Östergötland. Med stolthet och med yrkesskicklighet skapar de produkter av världsklass. Här hittar du restauranger som har en lokal inramning och sätter stort värde på att arbeta med östgötska råvaror och småskaliga producenter och som har utbildats och certifierats under Östgötamat ekonomisk förening.

Regional MatkulturÖstergötland ligger i gränslandet mellan östgötaslätten och sydsvenska höglandet och har en spännande kombination av odlingslandskap, storstadspuls, högteknologi och småstadsliv. Dessutom gränsar regionen till Östersjön med den vackra skärgården och i väster höjer sig Omberg med en hänförande utsikt över Vättern. Naturen är mestadels kuperad och rik på sjöar och vattendrag. Vi kan dessutom stoltsera med två fina kanaler - Göta och Kinda Kanal. Det finns också stora, bördiga odlingsområden och skogsområden med mycket vilt. I vår medlemsförteckning hittar du ett urval av både producenter, restauranger och hotell som alla är medlemmar i Regional Matkultur och goda ambassadörer för Östgötamat. Vi vill göra det enklare för dig att handla, laga och äta mat från ditt eget närområde. Mat att vara stolt över – mat som har ett lokalt ursprung och mat som är extra kul att bjuda på när vännerna kommer på besök i sommar. Gör en egen tur runt i vårt fagra Östergyllen och smaka på vad säsongen har att erbjuda – vi ser fram emot ditt besök!